На Банковій мітингувальникам розказали про план порятунку "кіборгів"

П'ятниця, 16 січня 2015, 22:58

У центрі АТО розробили план порятунку захисників Донецького аеропорту.

Про це заявив заступник керівника головного департаменту безпеки та оборони Адміністрації президента Олексій Покотило перед пікетувальниками на вулиці Банковій.

Мітинг під воротами АП у п'ятницю ввечері влаштували активісти, які намагалися привернути увагу Петра Порошенка до ситуації у Донецькому аеропорту, а також домогтися вивезення поранених "кіборгів".

"Дійсно, ситуація зараз навколо аеропорту дуже складна. Тривають бої. Ті втрати, про які ви знаєте, залишаються таким ж. На цю годину більше втрат немає", - сказав Покотило, уточнивши, що загинув один боєць та 11 поранено.

Він зазначив, що всі поранені "кіборги" евакуйовані: "Всі ті поранені, які є, вони знаходяться у лікувальних закладах. Надається їм допомога. Стан здоров’я - стабільно важкий, але передумов, що є якась загроза життю немає".

Він також повідомив, що у зону аеропорту дуже важко доставити зброю, утім, за його словами, зброї в бійців достатньо. Представник АП зазначив, що до "кіборгів" направили підмогу, утім в цьому питанні є "певні проблеми".

Крім цього, за його словами, в центрі АТО було розроблено план порятунку "кіборгів".

Після спілкування з Покотило люди на Банковій почали розходитися. Їхати до резиденції президента у Козинцях активісти також передумали.

Під огорожею Адміністрації президента у п'ятницю ввечері зібралося близько 50 людей, повідомляє "Укрінформ".  До учасників акції приєдналися також активісти Автомайдану.

Охорона не пропустила мітингувальників на подвір'я АП, посилаючись на кінець робочого дня.

Через це спочатку лунали заклики блокувати рух автомобілів, що заїжджали на територію АП.  Дехто з учасників акції намагалися потрапити за відгороджену зону АП, утім, потім добровільно її залишили. Сутичок не було.

Згодом атмосфера на мітингу стала спокійнішою, люди обговорювали політичну ситуацію в країні.

За словами учасників, на акцію вони зібралися через соціальні мережі.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування