Могеріні: Ми не ухвалюватимемо нових санкцій, є інші важелі впливу на Росію

Понеділок, 19 січня 2015, 08:36

На засіданні Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться в понеділок в Брюсселі, Буде обговорюватися російське питання, але не буде ухвалено жодних рішень що санкцій.

Про це заявила високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні, спілкуючись із журналістами перед початком засідання, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"У нашому порядку денному буде дискусія щодо  Росії, але не щодо санкцій, тому не чекайте якихось рішень з цього приводу", - заявила вона, додавши, що перегляд санкцій можливий лише на рівні саміту ЄС виходячи з подій на Донбасі .

Могеріні заявила, що на засіданні Ради ЄС буде обговорюватися інші шляхи впливу на Росію. "Ми будемо думати над тим, як використовувати інструменти, яку у нас є крім санкцій, більш ефективно"

Вона підтвердила, що в рамках розгляду російського питання будуть обговорюватися останні  події  на Донбасі, де протистояння між проросійськими бойовиками та силами АТО в останні дня суттєво загострилося. "Звичайно ж посилення напруження на Сході України не є доброю новиною", - зазначила Високий представник ЄС.

За словами високого представника ЄС, ключовою темою засідання буде питання протидії тероризму: "Ми почнемо з питанням про те, що робитим з тероризмом і не лише в Європі, але й по всьому світу".

Водночас, вона не зазначила, чи буде обговорюватися пропозиція про визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, про що говорив напередодні глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...