Тіло загиблого при захисті аеропорту Донецька грузина доставлять до Києва

Понеділок, 19 січня 2015, 10:10

Тіло загиблого під час бойових дій на боці українських військових в донецькому аеропорту грузинського добровольця Тамаза Сухіашвілі перевезуть в понеділок з Дніпропетровська до Києва, а звідти через кілька днів доставлять в Тбілісі.

Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на грузинські ЗМІ.

Сухіашвілі брав участь раніше в миротворчій місії в Афганістані, а до цього воював в Іраку. Він був лейтенантом Горійського загону спеціального призначення і брав участь у війні в Південній Осетії в 2008 році. Його сім'я живе в Хашурі, у нього залишилося двоє малолітніх дітей.

Рідні заявляють, що востаннє говорили з ним по "Скайпу" в суботу.

За наявною інформацією, 37-річний громадянин Грузії загинув під Донецьком. Там же були поранені ще троє грузинів, проте їх стан не важкий. Повідомляється, що громадяни Грузії були в лавах одного з українських батальйонів, який був дислокований в районі Донецького аеропорту.

Це не перша інформація про загибель громадян Грузії на сході України. Раніше ЗМІ повідомляли, що на Україні знаходяться, можливо, кілька десятків грузинів, які борються на стороні українських військових.

Тим часом в МВС Грузії роз'яснили суть ініційованих відомством змін до Кримінального кодексу, які стосуються кримінального переслідування громадян країни за участь у збройних формуваннях за межами країни.

Як заявив журналістам у неділю заступник голови МВС Грузії Леван Ізора, даний закон не торкнеться тих громадян Грузії, які борються на Україні на стороні офіційної влади.

Він пояснив, що мова йде про кримінальне переслідування тих грузинських громадян, які перебувають у лавах незаконних збройних формувань, а не в лавах офіційних військових підрозділів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування