Шимків: у Росії створюють спеціальні віруси для атаки на держсайти України

Понеділок, 19 січня 2015, 10:35

Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків стверджує, що російські спецслужби створюють спеціальні віруси для атак на українські державні сайти.

Про це він заявив в інтерв'ю AIN.ua.

"Так, ми стикаємося з дуже серйозними завданнями з кібербезпеки. Виявили ряд вірусів, створених російськими спецслужбами спеціально для атак на українські держсайти. Принаймні, так вважають американські фахівці. Віруси дуже розумні, грамотно побудовані з інженерної точки зору", – сказав він.

За словами Шимківа, для відбиття атак ведеться співпраця з виробниками антивірусів і залучаються фахівці з Держспецзв'язку.

"Особливо серйозні атаки відбуваються під час ескалації подій на сході. Або коли президент досяг позитивних результатів в тих чи інших переговорах. Бачимо зв'язок. Атаки спрямовані на держсайти, на погашення каналів зв'язку і обмеження доступу до ресурсів. Віруси спрямовані на зняття та пересилання даних", – додав він.

Шимків також упевнений, що Україні потрібен державне підрозділ, який займався б не тільки кіберзахистом, але й контрдіями, однак цьому існує цілий ряд перешкод.

"Для цього теж потрібні люди, їх треба навчити, дати інструментарій. А певні постанови не дозволяють нам навіть ноутбуки закуповувати. Це війна майбутнього, для неї потрібна зовсім інша інфраструктура та інші люди", – заявив він.

Як відомо, раніше українські спецслужби вже повідомляли про атаки росіян на українські держресурси і комп'ютери громадян.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування