Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мін'юст: суддя, яка скасувала люстрацію прокурора, переплутала норми закону

Понеділок, 19 січня 2015, 12:56

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Валентина Самойлова, яка прийняла рішення про відновлення в прокуратурі Харківської області Володимира Суходубова, не розібралася в люстраційних перевірках і переплутала норми закону.

Про це в Харкові заявила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з депутатами Ради Єгором Соболєвим, Семеном Семенченком і Михайлом Кобцевим вона приїхала до Харкова, щоб поспілкуватися з Суходубовым і Самойловою, а також бути присутньою на розгляді апеляційної скарги на рішення судді.

"Вона не тільки не розібралася в люстраційних перевірках. Вона переплутала норми закону, взагалі не застосувала їх, і посилалася виключно на Конституцію, не роз'яснивши навіть в якій частині це потрапляє під наявну ситуацію", – сказала вона.

Вона додала, що це було перше такого роду рішення.

"Це було перше негативне рішення. Фактично їх лише два. В країні є вже понад 100 справ, понад 5 позитивних рішень", – сказала Козаченко.

У свою чергу Семенченко заявив, що проти таких суддів будуть застосовуватися спеціальні заходи.

"Треба, щоб діяв закон. Якщо є закон "Про очищення влади", щоб судді не могли своїми рішеннями підміняти волю народу. Будуть підміняти, значить, буде йти покарання: Раз у нас немає ні антикорупційного бюро, ні практики покарань суддів і прокурорів, будемо діяти творчими методами: виключно обнадійливо, законно, добрим словом і сміттєвим баком, якщо знадобиться", – сказав він перед входом в прокуратуру.

Він також висловив готовність, у разі необхідності, "працевлаштувати" Суходубова і Самойлову в зоні АТО.

Делегації не вдалося зустрітися з Суходубовым, оскільки він, за словами в. о. прокурора області Артема Степанова, взяв дводенну відпустку. Разом з тим Степанов запевнив, що керівництво прокуратури не згідне з рішенням суду першої інстанції, тому оскаржило його в апеляційному порядку і вважає, що Суходубов підлягає звільненню через люстрацію.

Як відомо, з органів прокуратури Харківської області з підстав, передбачених законом "Про очищення влади" були звільнені шестеро людей, у тому числі і Суходубов.

На момент звільнення він обіймав посаду начальника відділу роботи з кадрами. Раніше був першим заступником прокурора Харківської області.

В кінці листопада суд відновив Суходубова на посаді і зобов'язав прокуратуру Харківської області відшкодувати йому середній заробіток за час вимушеного прогулу з 23 жовтня по 24 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування