На "Інтері" назвали критику "політичним тиском": народу ж подобається...

П'ятниця, 2 січня 2015, 08:50

Телеканал "Інтер" стверджує, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства і називає претензії до каналу - "провокацією і політичним тиском".

Про це сказано в прес-релізі, поширеному телеканалом.

"Беззастережно вимоги законодавства України були дотримані як при створенні проекту власного виробництва "Жди меня в Новый год ", так і при постановці в ефір новорічних програм, знятих сторонніми виробниками", - сказано в коментарі.

Критичні заяви на адресу "Інтера" на телеканалі вважають "безпредметними та необґрунтованими".

"Подібні заяви ми розцінюємо як провокацію і політичний тиск на ЗМІ", - сказано в прес-релізі.

Також зазначено, що "за попередніми даними, телеканал "Інтер" став лідером новорічного мовлення. Програма передач була створена з урахуванням багаторічних традицій зустрічі Нового року і відповідно до норм українського законодавства. Це стосується і проектів власного виробництва, і програм стороннього виробника".

"Телеканал "Інтер" дотримується принципів дотримання законів і виступає за шанобливе і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту", - резюмується в заяві.

Як відомо, довкола телеканалу "Інтер" зчинився скандал, бо він у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосиф Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-грата.

В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських "зірок", які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України, - Валерії, Олега Газманова, Миколи Баскова.

Після цього за введення санкцій проти українських каналів, які транслюють виступи "нев'їзних" артистів, виступили міністр інформаційної політики України Юрій Стець та речник президента України Святослав Цеголко.

А секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що за антиукраїнську діяльність телеканал "Інтер" слід позбавити ліцензії на мовлення.

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення заявила, що запросить на найближче засідання керівництво телеканалу "Інтер" для розгляду програмної концепції телеканалу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування