Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ зловила друга Януковича Нусенкіса на фінансуванні бойовиків

Середа, 21 січня 2015, 12:46

Служба безпеки розкрила схему фінансування донецьких бойовиків через незаконний експорт коксу із підприємств друга Януковича Віктора Нусенкіса.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Остання партія коксу обсягом 1000 тонн затримана співробітниками спецслужби у одному з морських портів", - йдеться в повідомленні.

Кокс виготовлялася на двох підприємствах - ПрАТ "Макіївкокс" та ПАТ "Ясинівський коксохімічний завод", які знаходяться на підконтрольній бойовикам території.

"Показово, що всі підприємства належать громадянину РФ Віктору Нусенкісу, який входить до найближчого оточення Януковича", - нагадали в СБУ.

За інформацією служби, ці коксохімічні заводи одними з перших "перереєструвалися" за правилами бойовиків.

"Для надання транспортно-експедиційних послуг та митного оформлення учасники оборудки використали маріупольську компанію, контрольовану фігурантом низки кримінальних проваджень", - розповіли в СБУ. 

Слідчі встановили, що за цією схемою протягом 2014 року з окупованих терористами територій експортовано коксу на суму понад 100 мільйонів гривень.

"З незаконно отриманих прибутків, зловмисники щоквартально перераховували 1 мільйон гривень до т.зв. "банку ДНР", - йдеться в повідомленні.

За фактом фінансування терористичних організацій слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження.

Як відомо, наприкінці 2013 року "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса мала намір взяти в концесію цілісний майновий комплекс Бердянського морського порту.

Сам Нусенкіс у 2013 році замикав десятку найбагатших людей України зі статками у $1, 507 мільярда.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...