Порошенко: Нема про що домовлятись, треба виконати Мінські угоди

Середа, 21 січня 2015, 16:06

Президент Петро Порошенко вважає, що зустріч у "нормандському" форматі має зайнятись реальним планом реалізації мінських угод.

Про це він заявив, виступаючи на економічному форумі у Давосі.

Він нагадав, що у середу стартують чергові перемовини у "нормандському" форматі на рівні глав МЗС.

"Нам немає що обговорювати, усе уже визначено та підписано. Ми маємо "мінський" формат. Зараз потрібно безпосередньо запроваджувати припинення вогню, відвести артилерію та танки", - заявив Порошенко.

"Яка різниця між українською та російською пропозиціями? Здається, ми вимагаємо одного й того самого. Але ми вважаємо, що артилерію слід відвести від лінії зіткнення за Мінським меморандумом. А Росія просто хоче відвести, а звідки незрозуміло", - додав він.

За його словами, президент Росії Путін заявив, що начебто має обмежений вплив на бойовиків, і начебто Росія "визнає лінію розмежування, але не може змусити терористів відвести свою артилерію".

"Але рішення тут просте: перестаньте постачати їм зброю, амуніцію, відведіть озброєння і закрийте кордон. Якщо ви бажаєте обговорювати щось інше, то я вважаю, що ви не підтримуєте мир", - обурився Порошенко.

Він нагадав, що Україна навіть оголосила амністію і дала регіону особливий режим місцевого самоврядування.

"Ми зробили всі передумови для мирного діалогу. Але якщо цього не відбудеться, то ми муситимемо захищати нашу територію. Ми не ведемо наступальних операцій. Якщо ви поглянете на карту, то побачите, що тільки на Україну наступають", - сказав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування