МЗС вимагає, щоб Росія змусила артилерію замовкнути

Четвер, 22 січня 2015, 14:30

МЗС України після трагедії 22 січня у Донецьку вимагає від Росії приступити до реалізації Мінських домовленостей і змусити "замовкнути артилерію".

Про це йдеться у заяві МЗС.

У Клімкіна нагадали, що 21 січня глави МЗС "нормандської четвірки" закликали до негайного припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Попри це у Донецьку "скорботний список громадян України, які стали жертвами цинічних терористичних атак, у т.ч. поблизу Волновахи, знову було поповнено новими іменами внаслідок обстрілу тролейбуса".

"Чітко зрозуміле одне – без активних наступальних дій незаконних збройних формувань, без підтримки їх з боку Російської Федерації, у т.ч. шляхом надання важкого озброєння, в Україні не гинули б мирні люди", - заявили в МЗС.

Відомство, "відзначаючи взяте на себе російською стороною у Берлінській заяві від 21 січня чергове зобов’язання забезпечити дотримання лінії розмежування, закликає до повного і невідкладного виконання усіх положень Мінських документів від 5 та 19 вересня".

"Артилерія повинна замовчати і режим припинення вогню має бути відновлено", - закликало МЗС.

У Клімкіна заявили, що "Україна глибоко сумує за кожним загиблим і висловлює щирі співчуття їхнім рідним та близьким".

"Має бути проведене негайне об’єктивне розслідування цього злочину, а винні у ньому повинні понести заслужене покарання", - йдеться у заяві.

Як відомо, у четвер зранку в Донецьку з мінометів обстріляли зупинку, де загинуло, щонайменше, 7 пасажирів.

Україна пояснила, що місце обстрілу знаходиться глибоко в тилу бойовиків і українські міномети не могли добити до місця обстрілу від своїх позицій.

Це уже не перша справа, яку СК РФ заводить через події в Україні, проте жодного разу якогось притомного пояснення, чому він розслдіує події, які відбуваються поза межами його юрисдикції, СК не наводив. 

Керівник центру обміну полоненими "Офіцерський корпус" Володимир Рубан не виключав, що Росія може забрати собі захоплених у донецькому аеропорту українських військовополонених.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування