Порошенко розповів хороші новини з фронту

Четвер, 22 січня 2015, 18:17

Президент Петро Порошенко на нараді із силовиками у четвер ввечері розповів про успіхи українських військових в зоні АТО.

На початку зустрічі він відзначив, що 22 січня українське військо вдало відбивало атаки по всьому фронту. "Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні Сили перемогли в цих боях", – сказав глава держави.

Порошенко повідомив про захоплення ворожих БТР та БМП, знищення 3 танків противника, 2 машин з боєприпасами. "Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили", – заявив він.

"По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій", – відзначив глава держави.

Президент повідомив, що за його дорученням у середу секретар РНБО Олександр Турчинов відвідав зону бойових дій, безпосередньо був у районі зіткнення.

За підсумками бою у четвер Порошенко вирішив нагородити орденами "За мужність" екіпажі танків Першої зведеної роти Першої окремої танкової бригади, яка "продемонструвала надзвичайно високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу противника".

Президент особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна. "Саме на таких сержантах, на таких солдатах, на таких воїнах тримається Українська армія", – сказав президент.

Глава держави повідомив, що також запропонував нагородити десантників-"кіборгів", які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту.

"Ми скоординували також дії, підтягнуто резерви, і якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми будемо давати по зубах", – заявив Порошенко.

Як відомо, ввечері 22 січня президент проводить нараду з силовиками, за підсумками якої буде затверджено план подальших кроків з протидії терористам.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News