Пітерських строковиків відправляють воювати в Україну - ЗМІ

Четвер, 22 січня 2015, 19:50

138-а окрема гвардійська мотострілецька бригада, яка днями вирушає в Східну Україну, на 70 відсотків укомплектована солдатами-строковиками, головним чином з Петербурга.

Про це в середу повідомив "Новый регион".

З'єднання доукомплектували строковиками, зазначило видання, після того, як воно минулого літа понесло істотні втрати в боях в Україні.

"Новый регион" підкреслив також, що українським силовикам вже відомо про місцезнаходження бригади та її планований маршрут.

Як розповів "Граням.Ру" прес-секретар комітету "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Олександр Передрук, в цю організацію надійшли звернення, які свідчать, що строковиків дійсно змушують до підписання контрактів для подальшої відправки в Україну.

"Як нам розповіли батьки, приблизно по 70-80 осіб збирали в актовому залі, ображали і не відпускали, поки вони не погоджувалися підписати контракт", - пояснив громадський діяч.

Всього, продовжив Передрук, протягом останніх місяців в комітет надійшло п'ять подібних звернень від батьків строковиків: перше в грудні, решту 8-11 січня.

Крім того, інформація такого роду повідомлялася під час анонімних дзвінків на гарячу лінію організації.

"За оцінками батьків, близько 80 строковиків підписали контракти, проте ці цифри приблизні і неперевірені", - розповів Передрук.

Він додав, що всі заяви організація передає у військову прокуратуру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування