Москаль: поїзд, який підірвали українські партизани, віз вугілля на українську ТЕС

П'ятниця, 23 січня 2015, 11:37

Луганський губернатор Геннадій Москаль закликав партизан, які підірвали поїзд із вугіллям на станції "Червона могила" не влаштовувати диверсії проти контрольованої Україною території Луганської області.

Про це повідомляється на сайті Москаля.

За його словами, поїзд віз вугілля для української ТЕС в Щастя.

Він нагадав, що Луганщина – це єдина з областей України, яка від’єднана від єдиних енергетичних систем через перебиті військовими діями магістральні лінії електропередач.

Левова частка електроенергії для населених пунктів на контрольованій Україною території, за його словами, забезпечується теплоелектростанцією в Щасті, яка працює на вугіллі марки "А". Цього вугілля на підконтрольній Україні території немає, воно видобувається  в контрольованих бойовиками Ровеньках і Свердловську.

Він пояснив, що вугільні підприємства "Ровенькиантрацит" та "Свердловськантрацит", як і ТЕС у Щасті, належать до ДПЕК і зареєстровані на підконтрольній Україні території.

"Щоб забезпечити ТЕС паливом, вугілля марки "А" з Ровеньок  і Свердловська поїздом заїжджає через станцію Гуково на територію Російської Федерації, проходить тут митний і прикордонний контроль, а в подальшому через станцію Лантранівка слідує на контрольовану Україною територію Луганської області й вивантажується на ТЕС у м. Щастя", – повідомив Москаль.

За словами губернатора, інших перевезень за цим маршрутом немає, вугілля з Ровеньок і Свердловська в Росії не вивантажується, оскільки РФ має надлишок власного вугілля марки "А", яке видобуває відкритим способом.

"Тому підрив поїзду з вугіллям, яке призначалося для ТЕС у Щасті, – це пряма диверсія проти контрольованої Україною території Луганської області", – заявив він.

Москаль додав, що з початку бойових дій ТЕС відчуває гострий дефіцит вугілля, яке до закінчення ремонту підірваної колії в Щастя не поставляється.

"Якщо станція зупиниться через відсутність вугілля, майже вся контрольована Україною територія Луганської області буде знеструмлена, а вся відповідальність за це ляже на так званих партизанів-підривників", – додав губернатор.

За його словами, матеріали щодо підриву поїзду з вугіллям будуть направлені в Генпрокуратуру для правової оцінки диверсії.

Він також порадив тим, "в кого є бажання влаштувати партизанську війну", відзначитися в селі Жолобок поблизу 29-го блокпосту на Бахмутці, де зараз стоять російські регулярні війська з бронетехнікою, чи в селі Голубівське Попаснянського району, яке підконтрольне російській армії.

Як відомо, про підрив поїзда повідомив в четвер зранку батальйон Дніпро-1. Згідно з повідомленням, було повністю знищено два вагони і частину залізниці, зруйновано залізничне сполучення між півднем Луганської області і Росією. Батальйон додав, що підрив здійснили підконтрольні йому партизани.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування