Клімкін: настав час змусити Росію припинити підтримку тероризму

Неділя, 25 січня 2015, 00:19

Світове співтовариство нині має не обмежуватися заявами, а спільно змусити Росію припинити підтримувати тероризм в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я сьогодні спілкуюся з колегами з країн ЄС. Мій сигнал і до міжнародних організацій та до урядів простий: час заяв минув. Надто дорога людська ціна заплачена. Настав час нам спільно зупинити терористів і змусити Росію припинити їх підтримувати", – сказав він.

Клімкін зазначив, що за дорученням президента Петра Порошенка дипломати зараз працюють з усіма основними світовими майданчиками, щоб вони належним чином відреагували на маріупольський злочин терористів.

"І нам потрібні не тільки заяви, але і конкретні дієві кроки", – підкреслив Клімкін.

Міністр розповів, що МЗС України працює над скликанням надзвичайних засідань Ради Безпеки ООН, Ради міністрів ЄС, Постійної Ради ОБСЄ та консультацій в рамках Ради євроатлантичного партнерства.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін здивований відсутністю реакції Росії і засудження теракту в Маріуполі.

"Чому Москва мовчить про злочин терористів в Маріуполі? Немає офіційної заяви, ні осуду, ніякого співчуття. Нічого", – написав він у мікроблозі в Твіттері.

"Росія не хоче зупинити терористів в Україні. Можна хоча б зателефонувати своїм довіреним особам, щоб вони вели себе як звичайні, а не нелюдські терористи?" – додав він.

Як відомо, раніше керівництво США, ЄС, НАТО і ООН висловили засудження обстрілу Маріуполя і звинуватили в них проросійських бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування