Порошенко навів доказ причетності РФ до атаки на Маріуполь

Неділя, 25 січня 2015, 11:54

Перехоплення розмов бойовиків 24 січня свідчать, що атака була здійснена терористами, які підтримуються Росією.

Про це під час засідання РНБО заявив президент Петро Порошенко.

"Перехоплення радіо- і телефонних розмов, які були надані мені від СБУ, неспростовно свідчать про те, що ця атака була зроблена терористами, які, на жаль, підтримуються Російською Федерацією. Доказом є і блокування Росією заяви Ради безпеки ООН та її мовчання щодо оцінки дій терористів на території Донецької і Луганської областей - щодо атаки на Волноваху, ганебного поводження з українськими військовополоненими, трагедії на тролейбусній зупинці в Донецьку", - заявив президент.

"Атака на Маріуполь за своїм розмахом і цинізмом перевершує усі попередні напади на мирне населення (у Волновасі, Донецьку та ін.)", - зазначив він.

"Це справа честі кожної країни - чітко визначити своє ставлення до трагедії в Маріуполі, Волновасі. І ухиляння від справедливих та чесних оцінок і є, в тому числі, підтримкою тероризму, чого ми аж ніяк допустити не можемо", - додав він.

Разом з тим, говорячи про ефективність дій української армії, Порошенко зазначив: "Усі спроби терористів атакувати нас по всій лінії наштовхнулися на високопрофесійні дії ЗСУ".

"Останнім часом силами АТО знищено понад 600 бойовиків. Лише за 24 січня ліквідовано 8 "Градів", у т.ч. 4 з 6, які стріляли по Маріуполю. Більша частина бойовиків – терористів була знищена, що підтверджено даними розвідки. За 24 січня знищено 110 бойовиків, більше 90 – поранено, кілька авто з боєприпасами, та кілька одиниць бронетехніки", - повідомив Порошенко.

При цьому у ході засідання РНБО до доповіді Порошенко закликав голову СБУ та главу Міноборони.

Як відомо, 24 січня контррозвідка СБУ перехопила розмову ватажків терористів т.зв. "ДНР", які планували здійснити обстріл Маріуполя.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування