Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ назвала прізвище помічника терористів під час обстрілу Маріуполя

Неділя, 25 січня 2015, 13:12

Коригувальник вогню терористів підтвердив знищення ДРГ (диверсійно-розвідувальної групи), яка обстрілювала Маріуполь 24 січня. 

Про це у ході засідання РНБО 25 січня заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, йдеться про свідчення громадянина України Кірсанова на прізвисько "Даішник", який безпосередньо керував діями терористів.

"Він колишній співробітник одного з правоохоронних органів, у нього в Маріуполі живе мати, і я наголошую, що проти власної матері і мешканців Маріуполя він планував цей злочин. Він доправлений контррозвідкою до Києва, допитаний та готовий співпрацювати з українським правосуддям", - додав він.

"Нами чітко встановлено, в т.ч. через його покази, що ЗСУ знищили теругрупування, яке вело вогонь за його коригуванням та під його керівництвом", - зазначив Наливайченко. 

Як відомо,  напередодні глава МВС Арсен Аваков заявив, що  коригувальник терористів, які стріляли по Маріуполю, затриманий.

У ході засідання РНБО 25 січня президент Петро Порошенко заявив, що у понеділок свідчення посібника терористів, який коригував вогонь під час обстрілу Маріуполя,  будуть оприлюднені.

Раніше глава Міноборони Степан Полторак повідомив, що під Маріуполем були виявлені та знищені 4 з 6 установок "Град", які вели обстріл по місту. 

Внаслідок теракту поранення отримали від 93 до 102 мешканців, загинули понад 25 людей, серед жертв є діти

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування