РНБО: РФ не припиняє "спонсорувати" бойовиків

Неділя, 25 січня 2015, 15:59

За минулу добу 4 українських військовослужбовців загинули, 17 були поранені.

Про це заявив керівник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, бойовики надзвичайно інтенсивно обстрілюють позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок "Град" на всіх напрямках.

З території РФ не припиняється надходження військової техніки, зброї, боєприпасів та "живої" сили.

Окрім того РФ продовжує вести повітряну розвідку на сході України

"О 15:45 прикордонники  на напрямку населених пунктів  "Маноцький (РФ) – Комишне (Україна) в Луганській області, зафіксували політ безпілотника, який на висоті близько 1 км  залетів на територію України та згодом повернувся назад", - повідомив Лисенко.

Також поблизу населеного пункту Юганівка Луганської області було зафіксовано політ 3 реактивних літаків ЗС РФ, які здійснювали політ неподалік українсько-російського державного кордону.

Інфографіка - РНБО

"Разом з тим українські військові завдають значних втрат бандитам і окупантам: у період з 17 по 22 січня захисники України знешкодили близько 600 бойовиків та російських військових, 275 терористів були поранені", - зазначив Лисенко.

Остаточна чисельність втрат може бути значно більшою, оскільки деяких поранених противник встиг евакуювати з поля бою.

Також було знешкоджено та виведено із строю 14 танків противника, 43 бойових броньованих машини, 14 одиниць РСЗВ "Град" та "Ураган", 28 самохідних артилерійських установок, 19 одиниць автомобільної техніки. Тільки у Донецькому аеропорту знешкоджено 85 бойовиків, 53 — поранено, знищено 7 танків, 12 броньованих машин, 9 одиниць автомобільної техніки та гармату МТ-12 противника.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...