Від Обами вимагали зупинити Путіна та надати Україні військову допомогу

Понеділок, 26 січня 2015, 00:46

У Вашингтоні під стінами Білого Дому українці провели акцію, де закликали президента США Барака Обаму надати Україні військову допомогу та посилити санкції проти Росії і таким чином зупинити агресію Путіна.

Спершу мітинг був запланований як частина всесвітньої акції на підтримку незаконно позбавленої волі урядом Росії Надії Савченко.

"Однак, з огляду на події в Україні останніх днів, українці вирішили також звернутися на адресу уряду США із вимогою негайно розпочати виконання "Акту на підтримку свободи в Україні", що передбачає розширення підтримки України у протистоянні з Росією",  - зазначає VIDIA. 

"Мітинг найперше адресований уряду США. Ми хочемо подякувати за прийняття закону про підтримку свободи в Україні, і наполягаємо на його терміновій реалізації", — зауважують активісти.

"Російські війська не знають кордонів. Вони ігнорують угоду про припинення вогню і масово атакують, заходячи на суверенні українські території, ... Немає більше часу чекати. Діяти необхідно зараз!  Цілий світ знаходиться у небезпеці. Путін є глобальною загрозою. Путіна необхідно зупинити вже зараз", -  зазначили учасники акції. 

Фото з Facebook Victoria Kleyzor
 
Фото з Facebook Lada Pastushak
Фото з Facebook Eduardo Sotomayor

Як відомо, президент США заявив, що його адміністрація глибоко стурбована загостренням конфлікту на сході Україні, і висловив готовність посилювати тиск на Росію.

"Ми будемо продовжувати посилювати тиск на Росію" - заявив він і додав, що в цьому контексті США розглядають всі варіанти щоб скоротити військову конфронтацію.

Разом з тим віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком пообіцяв добиватися посилення міжнародного тиску на Росію у зв'язку з посиленням військових дій на сході України.

VIDIA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування