Наївно очікувати, що бойовики будуть сидіти склавши руки - Лавров

Понеділок, 26 січня 2015, 11:51

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що чекати від бойовиків на Донбасі "риторики умиротворіння" було б наївно.

Про це він сказав у понеділок на прес-конференції в Москві, передає російський "Інтерфакс".

"Нагадаю, що близько тижня тому не хто інший, як президент Порошенко публічно оголосив про відновлення бойових дій. Це було зроблено через пару днів після берлінської зустрічі (глав МЗС РФ, Німеччини, Франції та України), на якій була підтримана ідея про терміновий початок відведення важких озброєнь сторін від лінії зіткнення, зафіксованої в Мінському меморандумі і на якій завжди наполягав Київ", - сказав Лавров.

"У цій ситуації очікувати якоїсь риторики умиротворіння з іншого боку було б наївно. Очікувати, що сили ополчення будуть сидіти склавши руки, коли за наказом президента України їхнього міста, населені пункти і цивільні об'єкти почали обстрілювати з важких озброєнь, очікувати, що вони просто змиряться з тим, що їх розбомблять, було б наївно", - заявив глава МЗС РФ.

Як зазначив російський міністр, бойовики стали діяти, "наскільки я розумію і як вони оголосили, з метою ліквідувати ті позиції українських збройних сил, з яких вівся обстріл з важких озброєнь населених пунктів".

"Ось як ми розцінюємо ситуацію, яка склалася після того, як наші українські колеги не змогли або не захотіли реалізовувати домовленість про відвід важкої артилерії, зафіксовану в Мінському меморандумі", - уклав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, що українській стороні довелося відкрити вогонь у Донецькому аеропорту у зв'язку з тим, що кількість обстрілів з боку бойовиків дуже зросло і останні заборонили евакуювати українських військових та загиблих з повітряної гавані.

Як відомо, терористи обстрілюють населені пункти з мирним населенням і звинувачують у цьому сили АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News