У кримськотатарського каналу вилучили сервер, обшук може тривати до ранку

Понеділок, 26 січня 2015, 13:52

Силовики вилучили сервер кримськотатарського телеканалу ATR з відеоархівом, поки його мовлення в аналоговому ефірі відсутнє.

Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомила заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова.

"Виходу на сервер у нас немає. Я можу судити про те, що в нас його вилучили. На сервері зберігається весь відеоархів", - сказала вона.

Скріншот із трансляції на сайті ATR

Буджурова не виключає, що обшук на телеканалі триватиме до ранку.

"Думаю, обшук довго буде тривати, нам сказали, щоб ми не розраховували сьогодні ввечері потрапити додому. Був натяк, що може бути до ранку, тому що багато приміщень, багато людей. Нікого не випускають і нікого не впускають", - сказала вона

На даний момент мовлення телеканалу в аналоговому ефірі відсутнє. Спостерігати за трансляцією можна лише на сайті телеканалу або за супутниковим мовленням.

Дещо раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у Facebook: "На ATR вилучають сервер і інше обладнання, опитують керівників каналу".

"Зрозуміло, що зазначена причина приходу на телеканал нежданих гостей – "події 26 лютого 2014 року", лише привід для розгрому ATR. Окупаційна влада не може змиритися з тим, що на півострові усе ще працюють журналісти, для яких гідність і честь вищі за страх, а служіння своєму народу – важливіше всяких обіцянок із боку окупаційної влади", - заявив він.

"Оскільки телеканал – кримськотатарський, і журналістський колектив переважно кримськотатарський, жорстокість окупаційної влади багаторазово", - написав Чубаров.

Він повідомив, що Меджліс робить усе, щоб донести інформацію про "розгром кримськотатарського каналу ATR" міжнародним організаціям, які в найближчі дні будуть уточнювати свою політику щодо Росії, у тому числі й у частині санкцій.

"Очевидно, що й делегації України в ООН, ПАРЄ, ОБСЄ мають оперативно інформувати своїх колег про ситуацію з ATR", - додав Чубаров.

На момент, коли обшук вівся третю годину, силовики стали пропускати співробітників ATR у будівлю, але тільки після ретельного огляду й за списками. При цьому у свої кабінети працівники потрапити не могли.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович засудила рейд силовиків у масках на канал ATR у Сімферополі.

"Я неодноразово відзначала необхідність гарантії роботи журналістів і ЗМІ. Ця практика втручання в роботу вільних і незалежних засобів масової інформації не може бути сприйнята в регіоні ОБСЄ", - заявила Міятович.

"Визначально важливо, щоб кримські татари мали можливість отримувати й здобувати інформацію та новини від ATR. Каналу ATR потрібно дозволити поновити мовлення якомога швидше", - сказала Міятович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...