Порошенко допоможе європейським міністрам прийняти рішення по Маріуполю

Понеділок, 26 січня 2015, 14:10

Президент Петро Порошенко сподівається на адекватну реакцію Ради міністрів закордонних справ ЄС у зв'язку з ескалацією ситуації на сході України.

Про це він заявив перед зустріччю з європейським комісаром з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христосом Стіліанідесом в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я планую надати панові комісару додаткову вичерпну інформацію з приводу останніх подій в зоні АТО, в тому числі з приводу шокуючого теракту в Маріуполі, а також фактів свідомого ігнорування терористами і російською стороною Мінських домовленостей", – сказав він.

Порошенко зазначив, що ця інформацією, яка буде озвучена єврокомісару, "допоможе стороні ЄС у формуванні консенсусної позиції напередодні позачергового засідання Ради ЄС на рівні міністром закордонних справ 29 січня 2015 року".

"Злочини проти людяності і тероризм, від яких страждає Україна, повинні отримати адекватну відповідь з боку Євросоюзу", – сказав президент.

Порошенко також нагадав, що Україна збирається звернутися в Гаазький трибунал, який повинен розглянути ці злочини.

Як відомо, у неділю Порошенко заявляв, що українські спецслужби зібрали достатньо доказів причетності терористів і Росії до обстрілу Маріуполя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...