Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупаційна влада Криму відхрещується від обшуку на телеканалі ATR

Понеділок, 26 січня 2015, 15:57

Кримська влада заявляє, що керівники та журналісти кримськотатарського телеканалу ATR, до яких прийшли з обшуком, "намагаються перекласти відповідальність на владу за власні дії".

Про це пишуть "КримРеалії".

Як повідомляє сайт Кримінформ, близький до окупаційного уряду Криму, так званий міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку анексованого Криму Дмитро Полонський зазначив, що "за законом кожен орган влади має діяти в рамках своєї компетенції, і якщо у правоохоронців є підстави для проведення певних дій, то вони і повинні надавати всю офіційну інформацію".

"Інше питання, яке мене турбує, що один із представників телеканалу, причому в ранзі заступника генерального директора, заявила раптом про те, що всі ці процеси ініційовані кримською владою. Ви мені вибачте, але якщо у правоохоронців є якісь підстави, є відомості про порушення закону, то ці порушення закону вже ніяк не могли бути спровоковані кримською владою", – підкреслив Полонський.

Він також заявив, що кримська влада раніше "неодноразово підкреслювала свою прихильність ідеям розвитку свободи слова і засобів масової інформації".

"Але не потрібно, прикриваючись розвитком ЗМІ та свободи слова, чинити якісь протиправні дії. Якщо у встановленому законом порядку буде доведено, що щось із зробленого телеканалом ATR виходить за рамки закону, значить, за це потрібно буде відповісти, а якщо підстав для покарання немає, значить, все буде в порядку", – сказав він.

Полонський зазначив, що кримська влада готова виконати "будь-яке законне рішення правоохоронних органів".

Як відомо, 26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і провели обшук, було вилучено сервер кримськотатарського телеканалу ATR з відеоархівом, телеканал відновив мовлення в аналоговому ефірі.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до народу і засудила дії місцевої влади, з дозволу якої силовики увірвалися на телеканал.

Біля будівлі телекомпанії почали збиратися телеглядачі, шанувальники АТR. Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз, який прибув на місце події, назвав ситуацію, що склалася на телеканалі, елементом залякування кримських татар.

Співробітників ATR попередили, що обшук може затягнутися до ранку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...