Постпред США в ООН: Наміри Захарченка - це наміри Кремля

Понеділок, 26 січня 2015, 21:37

Сполучені Штати вважають заяви ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка нічим іншим, як висловленням справжніх намірів російського керівництва.

Про це заявила у понеділок на засіданні РБ ООН по Україні постійний представник США при цій Організації Саманта Пауер.

"Сепаратисти, яких він (Захарченко) очолює, пройшли підготовку в Росії. І коли Захарченко хвалиться, що може захопити територію за межами лінії, узгодженої в Мінську, коли він говорить, що не зацікавлений у переговорах, він говорить не лише про наміри сепаратистів у цьому випадку, він говорить про наміри Росії", - заявила представник США.

Вона також підкреслила, що заяви ватажка донецьких терористів для Росії є незручною проблемою - "вони дуже вже відверті".

Пауер пояснила, чому Маріуполь і Дебальцеве, про наступ на які заявляв Захарченко, є такими важливими для бойовиків і російського керівництва.

"Маріуполь - це порт, можливість морських поставок, а також можливість дістати доступ по суші до незаконно окупованого Криму. А Дебальцеве - це транспортний вузол. Тому не випадково, що ці стратегічні міста є метою Росії", - зазначила американський представник.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування