Аваков розповів, як його перевіряють і скільки звільнено з МВС

Середа, 28 січня 2015, 12:49

З органів внутрішніх справ звільнено 21 тисячу співробітників, із них 4 тисячі – за порушення присяги, у цілому зараз перевіряють майже 141 тисячу осіб

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабінету міністрів 28 січня.

"Закон "Про очищення влади" почав працювати в міністерстві. Першим етапом наприкінці жовтня (2014 року) – і це була перша хвиля, що стосується керівників, – 97 керівників міністерства було звільнено, в тому числі 9 генералів", - сказав він.

"У цілому за підсумками люстраційної перевірки ми переглядаємо й піддаємо перевірці 140 817 людей", - повідомив міністр

"Зараз почався другий етап люстрації, у рамках якої перевіряються, у тому числі, співробітники, які брали участь у заходах щодо репресивного придушення в подіях "Революції гідності", - зазначив Аваков.

"І в рамках цих розслідувань пішли вже теж перші висновки відповідних комісій. Звільнено 102 співробітники Державтоінспекції, які приймали підроблені протоколи або складали підроблені протоколи у відношенні євромайданівців", - додав він.

У МВС планують завершити другий етап перевірки у квітні-травні.

"Ми звільнили із внутрішніх органів 21 тисячу співробітників, із них 4 тисячі – за порушення присяги. Тобто досить серйозні зміни, просто це не відбувається негайно", - уточнив також Аваков.

"І скажу вам, що й мене теж піддали перевірці, вона ще проходить. Папери є, збираємо – аж до того, що вилучаємо із кримінальних справ", - повідомив голова МВС.

За його словами, іде не лише очищення лав міліції, але й "компетентне заміщення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування