Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, як 20 днів збирав документи на люстраційну перевірку

Середа, 28 січня 2015, 13:19

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пройшов перевірку на відповідність закону про очищення влади.

Про це він повідомив на засіданні Кабінету міністрів у середу,інформує "Урядовий портал".

Яценюк зазначив, що 24 грудня Державна фіскальна служба відправила на нього запит з вимогою пояснити арифметичні розбіжності, які є в даних декларації і даних ДФС:

"Протягом 20 днів відповідь було направлено мною на Державну фіскальну службу. Я зобов’язаний був подати всі дані за 14 років про всі депозити, кредити, проценти, все майно, пасивні доходи, роялті, витрати. Тобто, в принципі, протягом 20 днів треба було знайти папери, які практично складно знайти".

Прем'єр зазначив, що пошуком документів займалася вся його родина.

Він також зазначив, що низка баз даних документів, необхідних для проходження перевірки на відповідність закону про очищення влади, "просто відсутня".

Яценюк звернувся до керівника Державної фіскальної служби:

"Щоб не сталося так, що за відсутності документів і відсутності баз даних комусь вдасться пройти перевірку на тій підставі, що просто немає документів".

Глава уряду наголосив на необхідності "нікому не давати можливості послатися на те, що він втратив папери":

"Хай шукає. А якщо не знайде, будемо просити Міністерство внутрішніх справ України разом зі Службою безпеки і прокуратурою допомогти відповідному чиновнику знайти папери. Треба архіви вдома тримати".

За словами Яценюка, "висновок Державної фіскальної служби після того, коли вони отримали цей пакет, перерахували і перевірили: прем'єр-міністр відповідає закону України про очищення влади, пройшов перевірку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...