Росія допоможе українцям ховатися від мобілізації, продовжуючи термін

Середа, 28 січня 2015, 14:34

Федеральна міграційна служба Росії дозволить громадянам України призовного віку перебувати на території Російської Федерації довше відведеного законом терміну, багаторазово продовжуючи його.

Про таке рішення повідомляється на сайті ФМС Росії.

Там нагадали, що президент Росії Володимир Путін порушив питання про строки перебування на території Росії громадян України, у тому числі призовного віку.

"ФМС, виходячи з гуманітарних міркувань, ухвалила рішення продовжувати строки перебування зазначених громадян на території Російської Федерації", - повідомляє відомство.

За нинішніми правилами іноземні громадяни можуть перебувати в Росії до 90 діб. При порушенні цього терміну до них застосовуються заходи адміністративного характеру.

"Для продовження строку законного перебування в Росії громадянам України необхідно до завершення 90 днів із моменту в'їзду на російську територію звернутися до підрозділу ФМС Росії за місцем тимчасового перебування. Термін тимчасового перебування буде продовжуватися неодноразово на наступні періоди в 90 днів", - заявляє ФМС РФ.

"Цей порядок поширюється на всіх громадян України і не пов'язаний із отриманням якогось статусу (біженця, особи, яка отримала тимчасовий притулок, дозвіл на тимчасове проживання й т.п.)", - наголошують там.

"Строки тимчасового перебування будуть продовжуватися до 1 серпня 2015 року", - уточнює відомство.

За даними Федеральної міграційної служби в Російській Федерації перебуває понад 2 млн. 430 тисяч громадян України (з них 1 млн. 172 тисячі – призовного віку), у тому числі більше 800 тисяч із південно-східних регіонів.

Статус біженця, особи, яка отримує тимчасовий притулок, і дозволи на тимчасове проживання отримали понад 400 тисяч людей з України, заявляє ФМС Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News