Горбачов не виключає переходу "холодної війни" в "гарячу"

Четвер, 29 січня 2015, 11:38

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов не виключає переходу "холодної війни" в "гарячу" стадію.

Про це він заявив у четвер російському "Інтерфаксу".

На думку Горбачова, "США вже втягнули Росію у "холодну війну", не виключено, що вони можуть ризикнути і зробити подальші кроки на шляху до реальної війні".

"Зараз тільки й чуєш з Америки, з Євросоюзу про санкції відносно Росії. Невже вони зовсім втратили голову? Америка взагалі "в джунглях заблукала" і нас туди тягне", - сказав Горбачов.

"А якщо називати речі своїми іменами, то вона (Америка) вже втягнула нас у нову "холодну війну", намагаючись відкрито реалізувати свою генеральну ідею про тріумфаторство. А куди це всіх нас заведе?"Холодна війна" вже йде відкрито. А що далі? На жаль, я вже не можу твердо сказати, що "холодна війна" не призведе до "гарячої". Боюся, що вони можуть ризикнути", - сказав Горбачов.

При цьому він зазначив, що в США та Євросоюзі положення "зовсім не проста":

"Частина країн в Європі живе добре, а інші - дуже навіть неважливо, та й залежність від США надмірна, в тому числі і Німеччини".

"Ситуація гостра, спрощувати не треба - занадто великий розкол між політиками. І, на жаль, він не зменшується, а стає все більшим," - сказав екс-президент СРСР.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін покладає відповідальність за ескалацію напруженості в світі на США.

Росія анексувала Крим, постачає проросійських бойовиків на Сході України зброєю. На території Донбасу також воюють російські військовослужбовці.

Путін заперечує той факт, що Росія воює з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування