СБУ затримала 5 підозрюваних у переправленні людей через кордон з РФ

Четвер, 29 січня 2015, 13:09

Служба безпеки затримала 5 жителів Харкова віком від 24 до 43 років за підозрою в організації каналу незаконного переправлення людей через державний кордон на територію Російської Федерації.

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на прес-центр УСБУ в Харківській області.

Згідно з повідомленням, глава групи через свої зв'язки в Москві (РФ) отримував замовлення на перевезення на територію Росії іноземців, переважно з числа громадян Азербайджану та Узбекистану.

"Ці особи - нелегали, які не мають законних підстав для в'їзду в РФ: офіційна заборона, відсутність документів, прострочена реєстрація тощо", - йдеться в повідомленні.

Затримані підозрюються в тому, що вони організовували перетин кордону нелегалами на територію Бєлгородської області поза межами встановлених пунктів пропуску.

"Їм допомагав колишній прикордонник, який забезпечував нелегальних мігрантів підробленими документами", - сказано в повідомленні.

Переправлення через кордон коштувало в середньому від 1,5 до 2 тисяч доларів.

Наразі всі члени групи, включаючи організатора, перебувають під вартою, вони попереджені про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, здійснена групою осіб з корисливих мотивів).

Проводиться досудове розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування