МЗС обурився обстрілами бойовиків: Нічого святого

Субота, 3 січня 2015, 09:15

МЗС України розглядає дії незаконних збройних формувань на Донбасі як свідоме порушення Мінських домовленостей та намагання поставити під загрозу зусилля, які докладаються Україною та її міжнародними партнерами для виконання Мирного плану президента України. 

Про це йдеться у заяві МЗС з приводу чергових обстрілів з боку НЗФ.

"За останній час істотно збільшилася кількість обстрілів та провокацій з боку НЗФ на Донбасі. Лише за 2 січня зафіксовано 13 випадків таких обстрілів в районі населених пунктів Дебальцеве, Гнутове, Новогригорівка, Троїцьке, Чорнухине, Майорськ, Кримське, а також Донецького аеропорту", - йдеться у повідомленні МЗС.

При цьому особливе занепокоєння викликає те, що бойовики знову почали використовувати реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", артилерію та міномети.

"Такі провокації підтримуваних з російського боку незаконних збройних формувань свідчать про те, що для них немає нічого святого - навіть у дні наближення світлого свята Різдва Христового вони продовжують нести смерть і руйнування на українську землю", - заявили в МЗС України. 

У відомстві підкреслили, що розглядають ці дії як свідоме порушення Мінських домовленостей та намагання поставити під загрозу зусилля, які докладаються Україною та її міжнародними партнерами для виконання Мирного плану президента України Петра Порошенка.

Як відомо, напередодні в МЗС РФ поширили заяву про те, що глави Міністерств закордонних справ Росії, України, ФРН і Франції підкреслюють на необхідності якнайшвидшого скликання чергової зустрічі Контактної групи по Донбасу

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування