Луценко сказав, коли Рада проголосує зміни до Конституції

Субота, 3 січня 2015, 18:44

На наступному пленарному засіданні 13 січня можливе створення тимчасової конституційної комісії парламенту, а на другій сесії ВР проголосує зміни до Конституції про скасування недоторканності суддів та ін.

Про це в інтерв'ю Українським новинам заявив глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Я прогнозую створення на наступному пленарному засіданні тимчасової конституційної комісії парламенту на чолі з головою ВР Володимиром Гройсманом. Вона буде в повному контакті з конституційною комісією Адміністрації Президента. Документи, розроблені в Адміністрації, підуть на розгляд парламентської комісії, і далі парламентська коаліція внесе це рішення на обговорення", - заявив Луценко.

За його прогнозами, вже на другій сесії парламент проголосує зміни до Конституції, які стосуватимуться скасування недоторканності суддів, та інших питань, пов'язаних з очищенням суддівського корпусу.

Луценко підкреслив, що БПП наполягає на тому, щоб конституційні зміни відбувалися поступово і посегментно.

"Практика показала, що коли ставиться глобальне завдання зміни Конституції у всіх напрямках, це процес на довгі роки, який ще жодного разу не завершився результативно", - зазначив Луценко.

При цьому він додав, що БПП пропонує спочатку внести зміни до Конституції щодо судової системи, потім вирішити конституційні питання місцевого самоврядування, децентралізації, пізніше - ще якийсь сегмент.

"Не виключаю, що в результаті, можливо, через кілька років, ми вийдемо на Конституційну асамблею, яка прийме вже остаточний варіант нової Конституції України", - підкреслив голова фракції БПП.

Разом з тим Луценко наполягає на тому, щоб зміни до Конституції відбувалися окремими етапами, а не одночасно.

"Українські новини"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування