Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із села Троїцьке, де точаться бої, евакуювали кілька десятків дітей

П'ятниця, 30 січня 2015, 10:59

Із села Троїцьке на Луганщині, де точаться бої, евакуювали кілька десятків дітей.

Про це у п’ятницю повідомляє сайт голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

За словами губернатора, в селищі Троїцьке Попаснянського району біля Дебальцева, де точаться особливо запеклі бої, до останнього часу залишалося кілька десятків дітей.

"Працівники сільради переговорили з батьками, чи не заперечують ті проти вивезення дітей, а потім, коли настало тимчасове вогневе затишшя, до Троїцького під’їхав автобус і за кілька разів вивіз сім’ї з дітьми з села", - повідомляє Москаль.

Людей вивезли в село Лисичанський Малорязанцівської селищної ради цього ж Попаснянського району і тимчасово поселили в школі та амбулаторії. Зараз шукають більш підхоже місце.

Зі ще одного села - Новотошківки - дітей будуть вивозити на бронетехніці, зазначає Москаль.

Напередодні голова ОДА завіз туди гуманітарну допомогу:

"Магазини в Новотошківці закриті, сюди вже півтори тижні ніхто не завозить продукти, голова села втік, депутатів немає, тобто село залишено саме на себе. Привезли сюди 10 тонн продуктів, поспілкувалися з людьми, які у відчаї й не знають, що робити. Склали списки найнеобхіднішого – свічки, сірники, ліки, плівка для вибитих вікон, хліб та інші продукти…", - зазначає він.

 

"За гуманітарною допомогою прийшли й молоді мами з маленькими дітками, яких у селі залишилося близько 15. Попросив людей дати згоду вивезти дітей (найменших – із матерями) в інші області України, де не стріляють. Проживання, їжа та навчання – все за рахунок держави. Коли будуть складені списки, вивеземо сім’ї з дітьми на бронетехніці. Приїдемо сюди наступного тижня, привеземо нову партію допомоги", - додає Москаль.

Як повідомлялось, Новотошківка знаходиться за 2 кілометри від 29-го блокпосту на автодорозі Бахмутка й за останні кілька тижнів зазнало інтенсивних обстрілів бойовиків із артилерії та "Градів".

У селі багато пошкоджених будинків, деякі зруйновані повністю, перебиті системи життєзабезпечення, немає ні центральної води, ні світла. Більшість мешканців виїхали звідси, рятуючись від війни, проте близько 250 селян залишилося (в мирний час тут було більше двох тисяч мешканців). Ці люди живуть фактично в ізоляції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...