МЗС України не підтвердило проведення мінської зустрічі в п'ятницю

П'ятниця, 30 січня 2015, 11:19

Засідання тристоронньої контактної групи в Мінську з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 30 січня не погоджено.

Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Консультації тривають. Поки що остаточного рішення немає", – сказав він.

Як відомо, 29 січня прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик повідомив, що засідання тристоронньої контактної групи пройде в Мінську 30 січня.

29 січня президент Петро Порошенко зустрівся з учасниками контактної групи – екс-президентом Леонідом Кучмою, послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим і спеціальним представником голови ОБСЄ Хайді Тальявіні.

За підсумками зустрічі прес-служба президента повідомила, що він закликав учасників провести консультації з підписантами мінських домовленостей про негайне припинення вогню і відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, зафіксованої в мінському меморандумі від 19 вересня.

У той же час сепаратисти виставили на переговори не підписантів мінських угод, якими були Олександр Захарченко та Ігор Плотницький і на яких наполягав Київ, а Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

Ті в свою чергу заявили про готовність брати участь у зустрічі мінської групи 30 січня. Вони також додали, що отримали вказівки від Захарченка та Плотницького на зустрічі, в якій також взяв участь Віктор Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування