У Криму заарештували кримського татарина, активіста земельних "полян протесту"

П'ятниця, 30 січня 2015, 11:17

Кримські правоохоронці затримали члена правління громадської організації "Себат", активіста земельних "полян протесту" Сейдамета Гемеджі.

Про це в п'ятницю повідомляє член правління організації "Себат" Фазіл Ібраїмов, передають "15 минут".

Як повідомив Ібраїмов, затримання було проведене в середу, 28 січня.

Причиною для цього, за його словами, стала заява учасника однієї з "полян протесту" Ремзі Аширова, зроблене ним у ході січневого ток-шоу "Гравітація", яке виходить в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR.

"Влада яка зараз прийшла, вона просто припиняє махінації з землею, які за гроші от ці панове 9 років продавали повітря", - заявив тоді Аширов, вказавши на Сейдамета Гемеджі, який також брав участь у ток-шоу в якості гостя студії.

У четвер, за його інформацією, суд обрав Сейдамету Гемеджі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці. Захист просив відпустити затриманого під особисту поруку "дуже відомої в Криму людини", ім'я якої Ібраїмов назвати відмовився.

Однак суд відмовився випускати Гемеджі на свободу.

Зараз, за його інформацією, адвокат готує апеляцію на рішення суду.

Також стало відомо, що Гемеджі оголосив голодування на знак протесту проти неправомірних дій співробітників кримських правоохоронних органів.

Громадська організація "Себат" була створена активістами кримських "полян протесту" у травні 2011 року з метою сприяння уряду Криму у вирішенні земельного питання. Всі останні роки вона перебувала в опозиції до Меджлісу кримськотатарського народу і виявляла лояльність до влади.

Однак останнім часом "Себат" виступав з критикою діяльності кримських органів влади. Приводом для цього став прийнятий Держрадою Криму закон "Про надання земельних ділянок, що перебувають у державній або муніципальній власності, та деяких питаннях земельних відносин".

Як відомо, 26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і провели обшук, було вилучено сервер кримськотатарського телеканалу ATR з відеоархівом, телеканал відновив мовлення в аналоговому ефірі.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до народу і засудила дії місцевої влади, з дозволу якої силовики увірвалися на телеканал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News