Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міліції кажуть, що журналістів на блокпосту "Пісочин" не били

П'ятниця, 30 січня 2015, 12:45

У міліції заперечують побиття журналістів на блокпосту "Пісочин" при в’їзді до Харкова.

Про це у п’ятницю повідомив на оперативній нараді з приводу інциденту заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, інформує прес-служба Харківської ОДА.

За його словами, при в'їзді до Харкова на блокпосту ДПС ДАІ "Пісочин" зупинили автомобіль з луганськими номерами, в якому знаходилися журналісти "Громадського ТБ" та польського радіо.

За словами співробітників міліції, українські журналісти на прохання провести огляд автомобіля відреагували не зовсім адекватно, чим викликали відповідні дії з боку правоохоронних органів.

Факту побиття журналіста не встановлено. Лікарі швидкої допомоги, які його оглянули, ніяких видимих ушкоджень, переломів не виявили. Від госпіталізації громадянин відмовився, каже Гузь.

На місці інциденту був присутній голова Харківської ОДА Ігор Балута.

"Я приїхав туди з начальником ГУ МВС України у Харківській області Анатолієм Дмитрієвим через 30 хвилин. Зі слів працівників міліції, водій автомобіля (журналіст) почав вириватися, було незрозуміло, що він хотів дістати", - розповів губернатор.

"На відеозапису можна побачити, що ніякого побиття не було. У представників польської сторони претензій до співробітників міліції немає. Результати службової перевірки будуть доведені до відома громадськості", - додав він.

Раніше повідомлялось, що співробітники міліції побили луганського правозахисника та журналіста Костянтина Реуцького. На пості ДАІ Пісочин їх зупинили правоохоронці, перевірили документи і захотіли оглянути автомобіль. На зауваження Реуцького про те, що навіть у зоні АТО їх так не перевіряли, співробітники ДАІ захотіли подивитися ще й особисті речі журналістів.

Коли чоловік дістав із сумки камеру GoPro, не увімкнувши її, правоохоронці, за словами Станко, почали намагатися її забрати, заламуючи руки Реуцькому. Таким чином між журналістами і співробітниками міліції стався конфлікт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування