Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗС РФ стягують нові підрозділи на Донбас, можливий наступ на Маріуполь

Субота, 31 січня 2015, 12:09

За минулу добу 15 українських військовослужбовців загинуло, 33 зазнали поранень.

Про це повідомив керівник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

"Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною.  Противник по всій лінії розмежування здійснює обстріли позицій українських військ та проводить розвідку боєм з метою відтягування резервів сил АТО", - зазначив Лисенко. 

Найбільш напруженою залишається ситуація у районі  Вуглегірська, де терористи намагаються захопити місто і зайняти вигідні позиції для подальшого просування у напрямку м. Дебальцевого для його оточення.

"Зберігається небезпека  наступу бойовиків на Маріуполь, проте сили АТО готові дати гідну відсіч ворогові", - наголосив Лисенко.

 "За даними розвідки, триває передислокація нових підрозділів ЗС РФ в зоні конфлікту. Також російськими військовослужбов­ці замінюють бойовиків на передових позиціях", - повідомив він.

За даними РНБО для переправлення військової техніки і боєприпасів Росія активно використовує неконтрольовані українською стороною КПП  в районі н.п. Успенка та Дмитрівка.

У зв’язку з постійними обстрілами з "Градів" району н.п. Гнутове Донецької області вчора тимчасово був призупинений пропуск транспортних засобів на цій ділянці.

Інфографіка - РНБО

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування