Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, у чому не підтримує Авакова

Понеділок, 5 січня 2015, 11:35

Колишній міністр внутрішніх справ, голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко вважає, що відсутність реформ в МВС протягом останніх 9 місяців, негативно вплинула на міністерство.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Я не підтримую його (міністра внутрішніх справ Арсена Авакова) лише в одному - в тому, що він відкладає реформи в МВС на післявоєнний час, це неправильно. Пропущені 9 місяців без реформи дуже негативно вплинули на МВС, міністерство, в якому не минуло ні однієї колегії за рік, в якому фактично був паралізований кримінальний блок, а всі зусилля були переключені на Національну гвардію та інші військові питання, це неправильно", - сказав Луценко.

За його словами, за весь цей період криміногенна ситуація надзвичайно загострилася, а адекватних змін у МВС не відбулося.

Луценко підкреслив, що він, а також новий склад профільного комітету Ради, готові допомагати МВС у реформуванні.

Він повідомив, що найближчим часом до парламенту буде внесений закон "Про національну поліцію", особливістю якого стане серйозний вплив місцевих рад щодо призначення та зняття всіх поліцейських керівників.

Екс-міністр вважає, що це дозволить зберегти вертикаль державного управління і одночасно розширити контроль за діями правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування