Єврокомісія пропонує позичити Україні додатково 1,8 мільярда євро

Четвер, 8 січня 2015, 14:41

Європейський Союз запропонував Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Як зазначається, Єврокомісія готова і надалі допомагати Україні, яка "сильно постраждала через глибоку рецесію".

"Конфлікт на сході країни став важким тягарем для економіки", - говориться в повідомленні.

"Сьогодні комісія запропонувала нову макрофінансову допомогу (MFA) в Україну до €1,8 млрд у середньострокових кредитах. Нова програма, яка повинна бути схвалена Європейським парламентом та Радою Міністрів ЄС, покликана допомогти " Україні економічно і фінансово з критичними проблемами, які стоять перед країною, такими як слабкий платіжний баланс і фінансова ситуація", - зазначає ЄК.

Як повідомляється, нова макрофінансова допомога і буде пов'язана з певними реформами.

"Україна не самотня. Європа стоїть стоїть поруч з нею та новим урядом з його порядком денним реформ. Наші дії говорять гучніше, ніж наші слова. Європейський Союз надав безпрецедентну фінансову підтримку і сьогоднішня пропозиція доводить, що ми готові продовжувати надавати її2, - зазначив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"Це європейська солідарність в дії. Як завжди, "солідарність" йде разом з боротьбою за реформи, які терміново потрібні в Україні. Ми хочемо допомогти українському уряду, щоб втілити його реформи на практиці і викликати реальні зміни в житті країни і її народу", - додав він.

Як зазначається, після того, як рішення про щодо програми підтримки буде ухвалено, передумовою для виплати стане успішне продовження виконання програми МВФ та реалізації економічної і фінансової політики, яку Єврокомісія і уряд України погодили в меморандумі про взаєморозуміння.

Нагадаємо, раніше голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що екстрена фінансова допомога Україні може скласти до €2 млрд.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News