Україна витрачатиме отриману фіндопомогу не на зарплати, а на повернення боргів

П'ятниця, 9 січня 2015, 12:00

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що допомога від міжнародних фінансових донорів витрачатиметься Україною в основному на погашення зовнішніх боргових зобов’язань.

Про це він заявив під час відкриття засідання Кабміну в п’ятницю.

Він нагадав про ухвалені днями рекомендації Єврокомісії щодо виділення України третього пакету макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 млрд євро, а також про виділення Німеччиною 500 млн євро кредиту на відновлення інфраструктури східних регіонів.

Також він нагадав, що делегація МВФ повернулася до України і працює над аналізом економічної ситуації.

"Ці кошти не підуть на фінансування дефіциту державного бюджету або на виплати зарплат чи пенсій. Все це йде у першу чергу на виконання наших зовнішніх зобов’язань", – сказав він.

Яценюк нагадав, що колишня влада на чолі з Віктором Януковичем за останні три роки позичила 40 млрд доларів, які тепер Україна мусить віддавати.

"Якщо світ бачить, що Україна погашає свої зобов’язання, то тоді інвестори повертаються, накопичуються золотовалютні резерви, тоді стабілізується валютний курс та банківська система, створюються робочі місця, наповнюється бюджет і збільшуються соціальні стандарти. Тобто це процес, коли ми повинні навчитись заробляти і для цього треба створити стійку економічну базу в країні", – додав прем’єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування