На Херсонщині вибухнув намет ЗСУ з боєприпасами, загинули бійці

Неділя, 1 лютого 2015, 13:29

У с. Червоний Чабан (Херсонська обл.) в одному з наметів, де розміщувалися бійці Тернопільського батальйону територіальної оборони "Збруч" вранці 1 лютого стався вибух.

Як повідомляє видання "Надднепрянка", кількадесят військовослужбовців розташовувалися в наметах, які поставили у будівлі старої ферми.

"У якості опалення застосовувалися саморобні "буржуйки", за якими треба стежити особливо уважно, оскільки вони є об'єктом підвищеної небезпеки. Подробиці інциденту Міністерство оборони приховує, але можна припустити, що в одному з наметів сталося загоряння і вогонь перекинувся на інші. Один з наметів використовувався як склад зброї та боєприпасів. В результаті вибуху сталося руйнування будівлі і уламки завалили намети", - пише видання.

12 військовослужбовців з різними ступенями опіків доставили у Каланчацьку райлікарню (у повідомленні облМНС вказано, що їх доправлено до Чаплинської райлікарні).

На місці ведуться рятувальні роботи, з-під завалів витягли тіла двох загиблих. Безвісти зниклими поки вважаються понад 10 осіб.

Сайт Міністерства про подію не повідомляє. У новинах на сайті МО з Херсонщини повідомляється тільки про благодійні дитячих концертах для військових".

Також Херсон Online  повідомляє, що  до Чаплинської райлікарні поступили 12 військовослужбовців Збройних сил України з термічними опіками. За даними облДержНС, військові перебувають у стані середньої тяжкості.  Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликались. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування