Демчишин анонсував детальні пояснення по енергетичних контрактах з РФ

Неділя, 1 лютого 2015, 16:18

Розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з РФ та її постачання до Криму  продовжено на три дні.

Про це повідомив голова комісії зі службового розслідування, заступник міністра КМУ Роман Греба повідомив.

"Продовження терміну викликано тим, що глава  Міненерговугілля Демчишин В.В. під час ознайомлення 31 січня з Актом службового розслідування висловив намір надати детальні пояснення", - зазначено у повідомленні.

"Зважаючи на те, що під час проведення службового розслідування Демчишин відмовлявся надавати пояснення, а такі пояснення є важливими для встановлення фактичних обставин справи, прийнято рішення про продовження терміну розслідування на 3 дні", - зазначив Греба.

Також повторно буде витребувано оригінали контрактів та пояснення від посадових осіб "Укрінтеренерго". 

Як відомо, комісія зі службового розслідування  щодо діяльності посадових осіб Міненерговугілля була створена за дорученням Арсенія Яценюка 21 січня. Яценюк доручив встановити, хто погоджував умови контракту, чому в контракті місце розгляду спорів – Москва, та які умови контракту відповідають інтересам України, а які – ні.

Про підсумки розслідування комісія мала доповісти протягом 10 днів.

Яценюк заявив, що  згідно з документом Україна отримуватиме з Росії електроенергію лише за умови 100% забезпечення за свій рахунок електроенергією окупованого Криму та Донбасу. Також у контракті, начебто, існує положення про те, що електроенергія постачається "на Кримський федеральний округ РФ".

У свою чергу Володимир Демчишин заявляв, що вважає договір, який був підписаний між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО" вигідним.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування