Аваков: Замах на Парубія готував УДОшник часів Януковича

Неділя, 1 лютого 2015, 19:35

Замовником-організатором замаху на вбивство Андрія Парубія є Шуляк С.М., який за часи президентства Віктора Януковича обіймав посади першого заступника начальника Управління держохорони, командувача внутрішніх військ МВС України.

Про це у своєму Facebook заявив глава МВС Арсен Аваков, посилаючись на довідку департамента кримінального розшуку МВС.

"Перебуваючи у Росії, оголошений Україною в розшук, з лютого 2014 року він активно сприяв утворенню іноземних диверсійно-терористичних груп на території Луганської та Донецької областей, а також займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії", - зазначив  Аваков.

30 січня було встановлено місце знаходження та затримано працівника УДО громадянина "К", довіреної особи Шуляка, який особисто підбирав учасників для виконання даного злочину та здійснював контроль і координацію їх дій на місці вчинення, а також організовував зникнення з місця події виконавця злочину.

Також 30 січня затримано ще одного учасника цієї злочинної групи громадянина "С", начальника відділу надання охоронних послуг та супроводження вантажів приватної компанії (у минулому проходив службу у 101 окремій бригаді охорони Генштабу Міноборони), який перебуваючи на місці вчинення злочину виконував доручення громадянина "К" та передавав його вказівки виконавцю злочину.

"У подальшому допомагав завезти та вивезти виконавця злочину з території України до Росії.  Встановлено, що за виконання даного злочину громадянин "С" отримав грошові кошти, передані йому з РФ, які він в подальшому розподілив між іншими учасниками злочинної групи", - зазначив глава МВС.

Крім цього затримано громадянина РФ "Г", який з території Росії організував перевезення виконавця злочину - громадянина РФ.

Встановлено, що до підбору виконавця злочину причетний громадянин РФ "П", який є членом організації під назвою "Міжнародна академія козацтва", представники якої беруть участь у терористичних діях на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"Наразі заарештовано 3 особи, причетних до цього злочину. Проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів та слідчих дій направлених на встановлення місцезнаходження інших учасників злочину", - зазначив Аваков.

"Можна стверджувати, що працівниками міліції спільно з СБУ та органами прокуратури вдалось виявити та попередити діяльність реальної терористичної організації, метою якої була - дестабілізація ситуації в Києві", -  вказано у повідомленні.

Як відомо, 24 грудня біля готелю "Київ" невідомий за допомогою вибухового пристрою вчинила замах на вбивство заступника голови ВР Андрія Парубія. Намагаючись втекти з місця злочину, злочинець кинув гранату Ф-1 в бік працівників міліції, чим заподіяв їм тілесних ушкоджень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...