Порошенко чекає реакції Москви на "ультиматуми" бойовиків у Мінську

Неділя, 1 лютого 2015, 20:20

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності офіційної реакції з боку Росії, як сторони Мінських домовленостей, на зрив роботи Тристоронньої контактної групи.

Про це глава держави заявив у ході телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелом Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

"Порошенко, Меркель та Олланд висловили розчарування з приводу того, що Тристороння контактна група не досягла прогресу під час останнього засідання у Мінську", - йдеться у повідомленні прес-служби.

При цьому сторони наполягають на безумовному і негайному припиненні вогню, оскільки продовжується ескалація конфлікту та зростає кількість жертв серед цивільного населення.

Співрозмовники виступили за повернення до всіх без виключення пунктів Мінських домовленостей, адже тільки вони є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Також погоджено, що не може бути жодних попередніх умов для проведення засідання Тристоронньої контактної групи.

При цьому Порошенко, Меркель та Олланг домовились продовжити тісну координацію подальших кроків для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як відомо,   за підсумками зустрічі у Мінську в ОБСЄ заявили, що представники  "ДНР" та "ЛНР" були не в змозі обговорити пропозиції Тристоронньої контактної групи. Замість цього вони закликали до перегляду мінських Протоколу та Меморандуму. 

Після зустрічі тристоронньої контактної групи представник України Леонід Кучма заявив: консультації були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, а також ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

При цьому він заявив, що у ході зустрічі представники "ДНР" та "ЛНР" погрожували українській стороні відновленням повномасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення.

"Така позиція представників "ДНР" та "ЛНР" суперечить, в тому числі, і заявленій позиції Росії, оскільки в суботу в ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом президент РФ Володимир Путін висловив надію на досягнення домовленостей в Мінську", - заявив Кучма. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування