Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кіхтенко: Небезпека існує для будь-якого пункту на відстані 120 км від фронту

Вівторок, 10 лютого 2015, 16:57

Наразі проводяться заходи по знищенню установок, з яких проводилась атака на Краматорськ, нападу можуть піддатися будь-які міста, що знаходяться у 120 км від лінії фронту.

Про це заявив голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко.

"Сьогодні відбуваються заходи, щоб знешкодити ці пускові установки. Ми знаємо, що пуски відбувалися з Горлівки, туди заходили 4 цих установки, такі данні розвідки. Але ніхто не думав, що під час переговорів у Мінську буде наноситись удар по мирних кварталах Краматорська", - зазначив він.

"Фахівці підтвердили, що це "Смерч", і напрямок точно установлений", - сказав Кіхтенко.

За його словами, на територію міста під час атака влучили близько 18 ракет "і десь 14 - в районі штабу АТО".

"Але це не означає, що в самому штабі АТО. Це касетні боєприпаси, вони призначені для враження живої сили, вони площадні, але не дуже точні. Якби ці ракети влучили в житлові квартали, було б набагато більше поранених і вбитих. На щастя багато ракет уразили поле, майданчики", - сказав він.

Кіхтенко додав, що в результаті атаки були пошкоджені 4 житлових будинки, які будуть відновлені.

Він також закликав людей бути пильними. "Сьогодні небезпечно знаходитись на відкритих ділянках місцевості без необхідності. Я рекомендував би утриматись від відвідування і лікарень, і дитячих садків, принаймні на завтра потрібно по можливості утриматись", - зазначив він.

Кіхтенко зазначив, що небезпека існує для буд-якого населеного пункту, що знаходиться на відстані 120 км від лінії базування бойовиків.

"120 км –це дальність стрільби такими установками. Ми повинні розуміти, що сьогодні небезпечно практично всім тим пунктам, що знаходяться на відстані до 120 км від лінії розмежування", - сказав він.

"Хотів би попросити жителів міста бути дуже пильними, звертати увагу на підозрілих осіб, підозрілі автомобілі, надавати такі дані в міліцію", - зазначив він.

Кіхтенко також повідомив, що перед атакою з комплексу "Бук" було збито безпілотник.

"Комплексом "Бук" був вражений в Краматорську безпілотник. Сьогодні перед нанесенням цього удару. Він коректував", - сказав він.

Кіхтенко повторив, що в результаті обстрілу 63 людини поранені, з них 32 військові і правоохоронці, 5 дітей, 8 убитих.

При цьому голова ОДА розповів про характерні ознаки артилерійського обстрілу.

"Якщо ви почули зненацька шум типа турбіни літака, це значить, що ракета знаходиться в повітрі – терміново потрібно зайняти місце в бомбосховищі, заховатись, або хоча б впасти на землю", - розповів він.

"Касеті боєприпаси небезпечні тим, що підриваються зверху на висоті і наносять ураження живій силі. Це потрібно знати. Після характерного вихлопу через 10 секунд може бути ураження цими уламками", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування