Краматорськ обстріляли зі "Смерчів" із боку Горлівки – Генштаб

Середа, 11 лютого 2015, 09:40

Краматорськ 10 лютого обстріляли з чотирьох установок РСЗВ "Смерч" із, імовірно, н.п. Ясенівка в районі Горлівки.

Про це сказав в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов на брифінгу у середу вранці.

"Бойовики застосували проти мирних мешканців Краматорська, а також українських військовослужбовців, які дислокуються неподалік цього населеного пункту, чотири ракетні установки "Смерч". Вогонь бойовики вели з району Горлівки, ймовірно з населеного пункту Ясенівка", - сказав він.

У Генштабі наголосили, що проросійські бойовики використали касетні боєприпаси, заборонені Женевською конвенцією, повідомляє "Укрінформ".

"Наша країна дотримується міжнародного права й не використовує подібний тип боєприпасів", - наголосив він.

А організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук написав, що удар по Краматорську завдала "пара РСЗО "Смерч" (9К58) російсько-терористичних військ", яка заздалегідь висунулася в район обладнаної вогневої позиції з-під Горлівки "під прикриттям маневреної бронегрупи".

"Стрільба велася по заздалегідь розвіданих координатах за допомогою апаратури супутникової навігації й прив'язки до місцевості. Після виконання стрільби установки розділилися – одна РСЗО пішла в район південніше Горлівки, інша – безпосередньо в н.п. Горлівка", - зазначив Тимчук.

У свою чергу речник АТО Анатолій Стельмах сказав, що зараз ситуація в місті стабільна, ніч у Краматорську пройшла спокійно, обстрілів зафіксовано не було, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За останнім даними, 10 лютого в наслідок артобстрілу Краматорська, зокрема житлових кварталів і головного штабу АТО, загинули 16 осіб. У цілому постраждало 64 людини.

За висновком місії ОБСЄ, Краматорськ, де розташовано головний штаб АТО, 10 лютого обстріляли з південного чи південно-східного напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування