ФСБ планувала вбивство свого колишнього офіцера, який перейшов на сторону України

Середа, 11 лютого 2015, 11:41

Контррозвідка СБУ упередила ліквідацію колишнього офіцера ФСБ Іллі Богданова, який перейшов на бік України і захищав Донецький аеропорт.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці Facebook.

В результаті надскладної спецоперації нашими контррозвідниками було затримано громадянина Б. 1986 р.н. (на фото), активного члена терористичної організації "Оплот", у якого вилучено снайперську гвинтівку СВД та набої до неї.

"Вказану особу у січні ц.р. у м. Бєлгород (Російська Федерація) було завербовано співробітниками ФСБ РФ та відпрацьовано завдання з фізичного знищення Богданова, який у липні 2014 року перейшов на українську сторону та у складі одного з добровольчих батальйонів брав участь у бойових діях на Сході нашої держави", - розповів Лубківський.

 

За успішне виконання зазначеного задуму представники ФСБ гарантували Б. отримання значної грошової винагороди, російського громадянства, купівлю автомобіля, виведення його родини до м. Бєлгорода та надання квартири для постійного місця проживання.

Вбивство повинно було відбутись відразу після плановано інтерв’ю Богданова телеканалу "112" (!). Вбивця навіть зустрічався з Іллею, намагався увійти в довіру, представляючись співробітником Державної міграційної служби.

Крім того, Лубківський зазначив, що СБУ цілеспрямовано працює на знешкодження розгалуженої терористичної мережі, яка функціонує в Харківській області і основу якої складає "Оплот".

"Члени бойового крила вказаного угрупування, діючи у складі т.зв. "ДНР", намагаються вчиняти на території нашої держави терористичні акти і диверсії, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні", - зазначив він.

Керівництво та часткове фінансування організованих збройних формувань здійснюється безпосередньо ФСБ РФ через лідерів, які, за отриманими достовірними даними, переховуються від українських правоохоронних органів в Бєлгороді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування