Рада ліквідувала ГУБОЗ

Четвер, 12 лютого 2015, 12:22

Верховна Рада України проголосувала за реформування органів внутрішніх справ України, ліквідувавши Головне управління по боротьбі із організованою злочинністю, ветеринарну і транспортну міліції.

За прийняття законопроекту 1550 в цілому проголосували 288 народних обранців.

Законопроект ініціював Кабмін. Цим законом народні депутати ліквідували ветеринарну міліцію, ГУБОЗ та транспортну міліціїю.

Як вказано у пояснювальній записці, сьогодні організована злочинність у тому вигляді, яка вона була в кінці ХХ століття, практично перестала існувати, трансформувавшись у нові форми кримінальної активності.

А тому існування таких підрозділів у системі МВС утратило свою актуальність, оскільки фактично боротьбою з організованими формами злочинності займаються майже всі підрозділи блоку кримінальної міліції.

"Цей законопроект попередньо реформістський. Він починає оптимізацію реформи в МВС", - заявив голова профільного комітету Андрій Кожем’якін.

Разом з тим Рада залишила собі право здійснювати контроль за діяльністю МВС. Депутати робитимуть це шляхом щорічного заслуховування глави МВС про стан боротьби зі злочинністю, а профільний комітет – шляхом заслуховування міністра раз на півроку. 

Раніше цей законопроект у Раді представила заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе. Як заявила вона, МВС має намір розформувати всі спецпідрозділи та створити єдиний спецназ на кшталт американського SWAT.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування