Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ кажуть, що Савченко просто так не відпустять

Четвер, 12 лютого 2015, 13:44

Механізму автоматичного звільнення громадянки України Надії Савченко не існує, її невинуватість має довести суд.

Таке заявив журналістам голова комітету Держдуми РФ із міжнародних справ Олексій Пушков, повідомляє ТАСС.

За його словами, інформація щодо Савченко "потребує підтвердження, оскільки, як ви знаєте, це високоемоційна тема".

"Як я розумію, якщо (президент України Петро) Порошенко зробив таку заяву, перебуваючи в Мінську, очевидно, йому було важливо послати сигнал у Київ, що він чогось домігся щодо долі Савченко", - припустив російський парламентар.

Однак, заявив Пушков, Савченко "висунуто дуже серйозні звинувачення, і, щоб їх було знято, або слідчі органи повинні дійти того, що ці звинувачення недостатньо обґрунтовані, або має відбутися суд, який ухвалить рішення щодо її невинуватості".

"Автоматичного механізму звільнення людини, звинуваченої у співучасті в убивстві, у цьому випадку російського журналіста, не існує", - сказав голова думського комітету.

Він звернув увагу, що нещодавно ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка закликає РФ звільнити Савченко впродовж 24 годин.

"Але це абсолютно юридично неграмотна постановка питання, це неможливо – за 24 години звинувачувані в таких злочинах не звільняються, жодна держава на це ніколи не йде", - заявив він.

"Інша річ, що, можливо, доля Савченко стане предметом додаткових переговорів", - продовжив Пушков.

Він не виключив, що в ході цих переговорів сторони домовляться, що до Савченко допустять міжнародних спостерігачів або представників якихось держав.

"Але змусити Росію відмовитися від дій, прийнятих для правової держави, практично неможливо – або слідство робить висновок, що звинувачення необґрунтоване, або суд", - наголосив Пушков.

"Тому будемо сподіватися, що ця проблема не стане тим фактором, який зірве виконання Мінських угод", - додав він.

Раніше у четвер, 12 лютого, президент України Петро Порошенко заявив про домовленість щодо звільнення української льотчиці й народного депутата Надії Савченко з СІЗО. Порошенку нібито пообіцяли зробити це після завершення експертиз і слідства – але він вимагав негайно звільнити Савченко, і лідери Німеччини і Франції підтримали його.

Адвокат Савченко Марк Фейгін припустив, що справа Савченко "формально продовжиться", але "завершиться у процесуальний спосіб".

10 лютого Басманний суд Москви продовжив до 13 травня термін утримання під вартою для Савченко, яка вже два місяці голодує на знак протесту проти її незаконного арешту.

СК РФ продовжує "слідство" проти викраденої на Донбасі українки за надуманою справою. Росія звинувачує Савченко в причетності до смерті російських журналістів на території України, де йдуть бої за участю російських військових, яких РФ називає "добровольцями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...