Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситуацію на Донбасі моніторитимуть 350 представників ОБСЄ

Четвер, 12 лютого 2015, 15:07

До кінця лютого на території України планується збільшити кількість співробітників спецмісії ОБСЄ до 500 осіб.

Про це заявив голова спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, посол Ертугрул Апакан, передає "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що з них 350 осіб працюватимуть на Донбасі.

"У березні 2014 року, коли починалася місія ОБСЄ, в Україну приїхало 20 співробітників, але з часом кількість співробітників збільшувалася. Можна сказати, що до кінця лютого очікується, що кількість співробітників збільшиться до 500 міжнародних спостерігачів, з них 350 осіб працюватимуть у східних регіонах України", - повідомив Апакан.

Глава СММ також наголосив, що завдання спостерігачів на сході України полягатиме у спостереженні за режимом припинення вогню.

"Якщо буде потрібно додаткове спостереження з моніторингу кордонів, то в цьому випадку люди будуть перерозподілені, і у разі необхідності ОБСЄ залучить додаткові ресурси", - додав глава спецмісії.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день в Україні разом з усіма співробітниками, у тому числі близько 400 громадянами України (асистенти, юристи, політологи) загальна кількість працюючих в смецміссіі становить близько 1 тис. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування