Наливайченко: Долю Єфремова вирішать у суді найближчими днями

Неділя, 15 лютого 2015, 01:28

Екс-главі фракції Партії регіонів Олександру Єфремову буде оголошено підозру в суді і обрано запобіжний захід найближчими днями. 

Про це на брифінгу в ніч на 15 лютого повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

"Були відкриті кримінальні провадження стосовно трьох колишніх народних депутатів, які обґрунтовано підозрюються у сприянні сепаратизму, більше того, за статтями Кримінального кодексу - посягання на територіальну цілісність і суверенітет нашої держави", - повідомив глава СБУ.

За його словами, генпрокуратура, вивчивши матеріали справи щодо Єфремова, прийняла рішення і спільно з СБУ виконала процесуальні дії - затримання екс-депутата для доставки його до суду і оголошення йому підозри.

"У суді будуть реалізовані всі напрацьовані матеріали генпрокуратури, СБУ та МВС. Це те кримінальне провадження, де три відомства працювали синхронізовано під керівництвом генпрокуратури", - підкреслив Наливайченко.

Також він уточнив, що Єфремов був затриманий у Києві.

Відповідаючи на питання, коли суд може обрати запобіжний захід Єфремову, Наливайченко сказав: "Ми сподіваємося, що в найближчі дні, тобто завтра-післязавтра. Кримінально-процесуальний кодекс дає нам дві доби".

Глава СБУ зазначив, що Єфремову в суді буде оголошено підозру і після цього буде обрано запобіжний захід.

Як відомо, 14 лютого ГПУ спільно із СБУ  провели затримання екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Він підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального Кодексу України - "зловживання службовим становищем за обтяжуючих обставин" та "службове підроблення". 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування