В РНБО розповіли про втрати сил АТО та бойовиків

Неділя, 15 лютого 2015, 13:39

За минулу добу загинули 9 українських військовослужбовців, 39 було поранено.

Як повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко, з моменту оголошення режиму припинення вогню з 00:00 15 лютого втрат серед сил АТО немає.

"Загальна ситуація на Сході України має ознаки до стабілізації. Жителі Донецької та Луганської областей у соціальних мережах підтверджують тишу за вікнами своїх осель. Проте незважаючи на режим припинення вогню, виникають поодинокі випадки застосування зброї", - повідомив Лисенко. 

Разом з тим протягом минулої доби в ході запеклих протистоянь бойовики зазнали суттєвих втрат.

"Так, за останні два дні знищено понад 600 терористів, ще 200 отримали порання. Ворожі сили втратили 30 одиниць військової техніки", - повідомив Лисенко. 

Протягом 14 лютого  маневрені групи проросійських бойовиків за вогневої підтримки артилерії військ ЗС РФ не припиняли спроб оточити Дебальцеве та блокувати шляхи сполучення.

"У цей район та у напрямі Станиці Луганської стягувались сили та засоби противника. На Маріупольському напрямі терористи вели бойові дії в районі с. Широкине Донецької області. Українські військові витримали всі атаки та успішно утримують свої позиції", - зазначив Лисенко. 

За оперативною інформацією, терористи у Донецькій і Луганській областях планують провокації проти сил антитерористичної операції для дискредитації наших бійців, зриву перемир’я і режиму припинення вогню.

"Також бандформування передислоковують особовий склад та техніку з-під Горлівки, Вуглегірська, Вергулівки і Зоринська до лінії розмежування", - зазначив спікер штабу АТО.

За даними штабу АТО, терористи проводили повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. Загалом зафіксовано політ 5 БПЛА на Маріупольському напрямі.

Інфографіка РНБО

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування