Ватажок "ДНР" вимагає від сил АТО скласти зброю і залишити Дебальцеве

Неділя, 15 лютого 2015, 23:02

"ДНР" заявляє про ультиматум українським військовим організовано покинути Дебальцеве без зброї і техніки.

Про це заявив "глава "ДНР"Олександр Захарченко.

У заяві наголошується, що режим припинення вогню поширюється і на район Дебальцевого, в якому, за словами Захарченка, залишається блокованим багатотисячне угруповання українських військ.

Реклама:

"Голова "ДНР" зажадав, щоб усі українські військовослужбовці, які перебувають  у Дебальцевому та у прилеглих до міста населених пунктах, організовано залишили місто, здавши зброю і залишивши бойову техніку.

Як відомо, з 00:00 15 лютого президент віддав наказ про повне припинення вогню на усій лінії  зіткнення у зоні АТО.

Порошенко  закликав представників ОБСЄ спостерігати, як виконується перемир'я на Дебальцевському плацдармі та закликав представників спільного центру з контролю та координації з питань припинення вогню негайно вирушити у Дебальцеве.

ВІДЕО ДНЯ

15 лютого представник "Міноборони "ДНР" Едуард Басурін заявив, що бойовики не будуть дотримуватися перемир'я у Дебальцевому. 

У свою чергу речник президента РФ  Дмитро Пєсков заявив: комплекс заходів, ухвалений у Мінську "нормандською четвіркою", є основою для припинення вогню на Донбасі, і має виконуватися беззастережно.

У штабі АТО заявили, що 15 лютого бойовики обстрілювали сили АТО понад 60 разів, найгарячішим місцем на сході України протягом доби залишається Дебальцівський напрямок.

"Там ворог наносить удари із різних зразків зброї.... За оперативною інформацією,  15 лютого ворог намагатиметься штурмувати місто Дебальцеве. Крім цього, з метою провокації противник планує обстріляти місто Донецьк", - заявляють у прес-центрі АТО. 

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування